kuvailija.fi

Koiramme

Kero

kero 2014

Olen lapinporokoirapoika ja olen Kennel Chevrott'sin kasvatti. Äitini Tsikku oli kotoisin Ruotsin Lapista ja isäni Anssi (Mökötuvan Anssi-Tapio) asusteli Muhoksella. Viralliselta nimeltäni olen Chevrott's Daku.

Synnyin Haukiputaalla 30.8.2009 kuusikuonoiseen pesueeseen ja läksin synnyinkodistani seitsemän viikkoa vanhana 18.10.2009 nykyiseen kotiini Pudasjärvelle Jennyn ja Jussin luo. Minulla on kaksi veljeä, Tigo ja jo edesmennyt Urho, sekä kolme siskoa: Laku, Mörkö ja Ruusa.

Olen varsin seurallinen kaveri ja pidän kaikenikäisistä ihmisistä. Harrastan lähinnä emäntäni kanssa monenmoista: agilityä, tokoa ja jälkeä. Erityisesti jälkien seuraamisessa olen jopa oikein hyvä. Porotkin ovat kivoja ja niitä olisi mukava laukottaa pitkin maita ja mantuja, mutta emäntäni ja isäntäni eivät oikein tykkää, jos lähden niiden perässä luvatta kovin kauas. Koska Jenny harrastaa kanssani kaikenlaista, voin ottaa Jussin kanssa sitten hieman rennommin. Hän on mielestäni maailman paras rapsuttaja ja viihdynkin mieluusti isäntäni jalkojen juuressa.

Päivät vietän useimmiten pihalla omassa häkissäni, kun ihmiseni ovat töissä. Sieltä palattuaan he kyllä järjestävät minulle aina jotain aktiviteettia, vähintäänkin käymme lenkillä tässä keskustaajaman ympäristössä. Viikonloppuisin elämä on yleensä paljon vilkkaampaa ja pääsen harrastamaan kaikenlaista ja tapaamaan koirakavereitani. Parhaita kavereitani ovat tytöt ja erityisesti Siesta, Taiga ja Niehka. Toisista pojista en oikein perusta ja niille minun pitääkin haukkua kovasti.

Jos ihmiseni lähtevät reissuun, olen poikkeuksetta aina mukana. Olenkin kierrellyt heidän kanssaan autolla Suomea ristiin ja rastiin. Geokätköily heidän kanssaan on myös kivaa, sillä saan etsiä nuuskutella purkkia aina, kun se on mahdollista ja olenpa saanut monesti kiitostakin kätkön löydettyäni.

Kennelliiton sivuilta minusta löytyy melko perustavanlaatuista tietoutta.

Rakka

 5080089Minä olen Rakka, viralliselta nimeltäni Kuunkajon Veli Täysikuu. Synnyin Iissä 9.3.2018. Uuden laumani jäseneksi minut noudettiin aurinkoisena ja lämpimänä kevätpäivänä 29.4. Minulla on neljä veljeä, mutta ei yhtään sisarta. Veljieni nimet ovat Havu, Viima, Mokka ja Riesu. Emoni nimi on Vinja ja isäni Pyry. Äiskä asustelee Iissä ja iskä Toholammella.

Olen varsin tomera kaveri, peloton ja utelias. Niinpä kohellankin välillä miten sattuu etenkin uuden velipuoleni Keron kimppuun pyrkiessäni, mutta onneksi minulla on kova pää. Meistä onkin tullut Keron kanssa hyvät kaverit, vaikka joskus hän ei aina jaksa touhuta kanssani. Kero onkin jo niin vanha! Ihmisetkin ovat kivoja ja Jenny on opettanut minulle kaikenlaisia kuulemma tulevaisuudessa paljon tarvittavia taitoja. Omasta mielestäni olenkin oppinut paljon ja nopeasti. Kunhan vain vielä joskus tottuisin olemaan auton kyytissä. Minulla tulee siellä niin helposti paha olo.

Tarkkaa tietoa minusta löytyy Kennelliiton sivuilta.

Minäpä kertoilen itsestäni lisää, kunhan taas aikaa on. Nyt pitää järsiä puruluuta ja sitten mennä telmimään Keron kanssa takapihalle!