kuvailija.fi

Sangria

1 l sitruunalimonadia
1 l punaviiniä (kylmää)
sokeria
hedelmiä maun mukaan (esim. appelsiiniä, persikkaa, päärynää ja banaania tai vaikkapa mansikoita)
180 ml terästystä (konjakki, viski t. Martini)

  1. Sekoita viini ja limonadi keskenään booliastiaan
  2. Lisää sokeria “heittämällä” lusikalla tai kauhalla (huomaat, että neste ”kuohuu”) ja sekoita samalla hyvin, jotta sokeri liukenee nesteen joukkoon.
  3. Kun neste ei enää kuohu sokeria lisätessäsi, älä lisää enempää. (Noin neljä ruokalusikallista.)
  4. Paloittele hedelmät ja lisää ne nesteen sekaan.
  5. Lisää n. 180 ml (tai maun tai halutun vahvuuden mukaan) jotakin seuraavista: konjakkia, viskiä, valkoista t. punaista Martinia. – Huomaa, että liika alkoholimäärä voi pilata sangrían maun. Toisaalta liian vähäinen määrä voi jättää sangrían miedoksi ja mauttomaksikin.
  6. Laita jäähtymään jääkaappiin. (Jollei ole aikaa jäähdyttää, laita sekaan jääkuutioita.)

Lähde: Herne nenässä