kuvailija.fi

Makaronilaatikko

noin 4-6:lle

5-6 dl makaronia
400 g sika-nauta -jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 tl suolaa
⅕tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
3 kananmunaa
7 dl täysmaitoa (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)

150 g kirsikka- tai luumutomaatteja

Valmistusohje

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha ja sekoita siihen halkaistut tomaatit. Sekoita makaronit ja jauheliha-tomaattiseos voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito  ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

Alkuperäinen resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy