1 l sitruunalimonadia
1 l punaviiniä (kylmää)
sokeria
hedelmiä maun mukaan (esim. appelsiiniä, persikkaa, päärynää ja banaania tai vaikkapa mansikoita)
180 ml terästystä (konjakki, viski t. Martini)
- Sekoita viini ja limonadi keskenään booliastiaan
- Lisää sokeria heittämällä lusikalla tai kauhalla (huomaat, että neste kuohuu) ja sekoita samalla hyvin, jotta sokeri liukenee nesteen joukkoon.
- Kun neste ei enää kuohu sokeria lisätessäsi, älä lisää enempää. (Noin neljä ruokalusikallista.)
- Paloittele hedelmät ja lisää ne nesteen sekaan.
- Lisää n. 180 ml (tai maun tai halutun vahvuuden mukaan) jotakin seuraavista: konjakkia, viskiä, valkoista t. punaista Martinia. Huomaa, että liika alkoholimäärä voi pilata sangrian maun. Toisaalta liian vähäinen määrä voi jättää sangrÃan miedoksi ja mauttomaksikin.
- Laita jäähtymään jääkaappiin. (Jollei ole aikaa jäähdyttää, laita sekaan jääkuutioita.)