Reissut

  • Nyt mua viedään linnasta linnaan 2022
    Lomamatkamme Suomessa poikkeavat monin tavoin matkasta johonkin ulkomaan kohteeseen. Matkaa taitetaan ensisijaisesti omalla autolla, majoituspaikat vaihtuvat, säät muuttuvat ja rahaa palaa reilusti enemmän. Suomessa on monella tapaa hyvin turvallista ja puhdasta, infrastruktuuri on pitkälle kehittynyttä ja virkavalta luotettavaa. Suomessa pärjää varsin hyvin yhdellä kielellä, joskin alueellisia eroja tietysti on. Luonto näkyy kotimaassamme joka paikassa ja … Lue lisää
  • Pororieskarullat
    4 neliön mallisista rieskaa75 g kylmäsavuporoa125 gmaustamatonta tuorejuustoa½ (à 45 g) tuubiapiparjuuritahnaa1 (150 g) prk ranskankermaapersiljaa Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Sekoita poro, tuorejuusto, piparjuuritahna, ranskankerma ja hienonnettu persilja täytteeksi. Levitä täytettä rieskoille. Kääri rieskat napakaksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi. Voit tehdä pororieskarullat edellisenä päivänä, kääriä kelmuun ja leikata hieman kostuneena annospaloiksi.
  • Nyhtöleipä pestolla ja juustolla
    1 vaalea leipä½ -1 prk pestoa1 dl juustoraastetta Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa leipä ”siivuiksi” niin, että leipä jää ehjäksi pohjasta. Siivuta vielä toiseen suuntaan niin, että leivästä syntyy ruudukko. Täytä leipä pestolla ja juustolla. Raota ruudukkoa ja lusikoi pestoa ja ripottele juustoa väleihin. Nosta uunipellille ja peitä foliolla. Paista uunissa 10 minuuttia. Poista folio ja … Lue lisää
  • Pasta carbonara
    200 g pekonia siivuina tai kuutioina4-6 keltuaista (koosta riippuen)2 dl parmesaaniraastetta1,5-2 dl pastan keitinlientämustapippuria myllystä500 g tuorepastaavettäsuolaa keitinveteen Ruskista pekoni rapeaksi. Sekoita keskenään keltuaiset ja parmesaaniraaste. Voit vaihtoehtoisesti käyttää myös pecorinoa. Kypsennä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä al dente. Ota hieman pastan keitinvettä talteen. Sekoita välittömästi kuuman pastan joukkoon pekoni ja keitinvettä sekä keltuais-juustoseos parissa … Lue lisää
  • Nachovuoka
    1 rkl öljyä400 g jauhelihaasuolaamustapippuria200 g valkosipulituorejuustoa (tai maun mukaan)1 prk (n. 200 g) Hot Habanero & Passion salsaa (tai maun mukaan)2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna1 prk (250 g) Valio Koskenlaskija Ruoka cheddar (tai maun mukaan) Kuumenna öljy paistokasarissa. Paista jauheliha ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon tuorejuusto, salsa ja valkosipulinkynnet. Kuumenna. Levitä maissilastuja laakealle uunivadin … Lue lisää